top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSaskia

Connected mama: terug bij jezelf met Kundalini Yoga

Bijgewerkt op: 6 jan. 2019

If you want to be passionate in life, consider the biggest challenge you faced and help the next person overcome it.Mijn grootste uitdaging is ongetwijfeld de moeilijke jaren in het begin van mijn moederschap geweest. Ik heb een prachtige dochter (6) maar ik heb niet altijd van haar kunnen genieten zoals ik had gehoopt. Het krijgen van een kind heeft zo veel meer impact dan alleen de tijd die je anders moet indelen. Ik ben gezegend met een meisje dat al snel doorsliep, het was desondanks een 24 uurs baan die vooral zorgde dat ik geen ontspanning meer vond en in de weer bleef met flesjes, wasjes en ander huishoudelijke afleiding. En op momenten dát er ruimte was voor ontspanning werd ik onrustig of werd ik me bewust van mijn vermoeidheid en werd ik somber.


Moederschap kan overweldigend zijn, je onzeker maken en je soms doen afvragen wie je nu ook alweer was vóór de baby. Er kwam een punt dat ik dacht: welke kleding draag ik ook alweer graag? Naar welke muziek luisterde ik ook alweer? Ik was mezelf kwijtgeraakt in het moederschap en heb me eenzaam en verloren gevoeld. Bij tijden heimwee naar mijn oude zelf. Andere moeders leken volop van het moederschap te genieten en fluitend werk en privé te combineren. Wat was er mis met mij? Soms lees of hoor je iets terloops en blijken het jou gedachten te zijn. Ik zag Adèle’s Grammy acceptance speech en was hevig ontroerd omdat ik mezelf zo herkende in haar: “this pregnancy was the biggest blessing of my life. In becoming a mother I lost a lot of myself. And I struggled. And I still struggle, being a mum it's really hard”.


Ik was gewend om de afleiding te zoeken in hardlopen, spinning en krachttraining en wat me uiteindelijk kracht heeft gegeven is zachtheid. Ik kreeg plotseling een achillespeesontsteking en was daardoor mijn uitlaatklep kwijt. Ik zocht yoga op als alternatief en kwam bij toeval in een kundalini yogales terecht. Voor mij een levensveranderende ervaring. De oefeningen vragen veel concentratie, doorzettingsvermogen en soms ook de uitdaging de controle los te laten. Kundalini yoga heeft vrijwel direct effect op lichaam en geest en ik voelde na de les de energie in mijn lijf stromen. Ik heb aan den lijve ondervonden wat kundalini yoga kan doen. Mij gaf het weer energie, een gevoel van mezelf zijn en bovenal perspectief. De combinatie van ademhalingsoefeningen, krachtige asana’s, meditatie en diepe ontspanning maken Kundalini yoga voor mij compleet en niet meer weg te denken uit mijn leven.


Ik ben al snel de Kundalini lerarenopleiding gaan doen en naast gangbare Kundalini lessen ‘connected mama’ lessen gaan geven. Connected mama zorgt voor verbinding: met jezelf, met gelijkgestemden en het universum dat zorgt dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. Ik heb ter ondersteuning van de lessen de Mama-Meditaties geschreven waarin veerkracht, identiteit, zelfcompassie, energie en perspectief centraal staan.


Er is niets mooier dan andere moeders laten ervaren wat kundalini yoga kan doen en een fijne setting creëren waar alles er mag zijn. Mama zijn zonder schone schijn. Meer weten of inschrijven kan via Studio Vandaan.


84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page