top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSaskia

Corporate Meditation: meditatie op de Zuidas

Bijgewerkt op: 12 jun. 2020

Verbazing alom toen ik twee jaar geleden bij een bank ging werken. Zelf wist ik ook niet helemaal zeker of ik daar echt mezelf kon zijn. Mijn mede yogi's zeiden: "weet je wat jij doet; je gaat gewoon met tulband op!" Dát heb ik niet gedaan, maar besloot wel vanaf dag 1 100`% Saskia mee naar het werk te nemen. Mijn daadkracht, mijn creativiteit, mijn 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en mijn kundalini yoga!


Iedereen met wie ik kennis maakte, vertelde ik over Kundalini yoga en er bleken genoeg collega's - man en vrouw - aan yoga en/of meditatie te doen. En anders was er wel nieuwsgierigheid omdat ze "altijd al eens een keer een lesje hadden willen doen". Ik werd al snel gevraagd iets te doen voor een groep IT'ers in het kader van vitaliteit en daar stond ik dan met mijn alternate nostril breathing en breath of fire. Ongeloof, gegiechel, maar toch in elke groep wel een paar mensen die geïnspireerd zijn. Ik ben blij dat ik me over mijn schuchterheid heen heb kunnen zetten.


De afgelopen twee jaar heb ik tijdens diverse meetings yoga en meditatie gegeven en zelfs eens in de vroege ochtend in de trouwzaal van een prachtig kasteel. Een groep bankiers de Ego Eradicator zien doen is onbetaalbaar. Of een hartopenende mantra zingen met een management team. Ik heb het allemaal meegemaakt.


We leren dat we de leerlingen aantrekken die bij ons passen en dat merkte ik ook: ik ben een nuchtere docent. Geen zweverige verhalen, maar praktische toepasbare oefeningen. En aan de andere kant maak ik yoga en meditatie toegankelijk voor de corporate omgeving. En dat leidde tot corporate meditation. Sessie van 30-45 minuten met een mooie opbouw aan ademhalingstechnieken, mindfulness en meditatie.


Dichtbij mezelf blijven heeft ervoor gezorgd dat ik de juiste omgeving voor mezelf heb gecreëerd waarin ik enerzijds mijn creativiteit kwijt kan en anderzijds ik echt wat anders kan bieden. Een mooie les om altijd je eigen stem te volgen.


Sinds de quarantaine geef ik een managementteam wekelijks korte meditatiesessies, zijn er diverse vitaliteitsinitiatieven waar ik meditatie aanbied en een collega yoga. Iets waar veel organisaties een voorbeeld aan kunnen nemen. Voor mijn meditatiesessies tijdens onze digitale learning week had ik zelfs honderden aanmeldingen en is een groot deel daarna gaan deelnemen aan de maandelijkse meditatiesessies.


Bankiers zijn net mensen. Mensen die door de omgeving waar ze in zitten bij uitstek baat hebben bij yoga en meditatie. Helemaal blij als corporate yoga juf.60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page