top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSaskia

Het effect van mijn 40-daagse meditatie voor de ‘positive mind’

Enige tijd geleden kwam ik in zo’n negatieve omgeving terecht dat ik naar mogelijkheden zocht om me eraan te ontworstelen. Ik ben van nature iemand die in kansen en mogelijkheden denkt, maar op dat moment bleek dat niet voldoende. Ik koos voor de meditatie voor de ‘positive mind’. Ik heb me 40 dagen gecommitteerd: dat is de periode waarin we patronen kunnen doorbreken en gedragsverandering kunnen bewerkstelligen. Soms zat ik met wat weerstand maar vaker nog met een glimlach op mijn mat.


In de periode die volgde kwam ik - op zoek naar een coachruimte - een prachtige yogaruimte tegen op een rustige lokatie in Utrecht Centrum. Ik besloot spontaan de ruimte te gaan huren (een kans!). Door dit lijntje uit te gooien kwam wonderwel het een na het ander op gang, volgden mooie ontmoetingen en: nog meer kansen en mogelijkheden. Mijn Connected Mama lessen werden bekender, ik zegde mijn baan op en vond een andere baan in een positieve omgeving en had weer meer energie om nieuwe dingen op te pakken. De positieve flow waarin ik terecht kwam, heeft me veel gebracht totdat ik weer even moest doseren. Er liggen zoveel kansen voor het oprapen als je er eenmaal op bent ingesteld; soms moet je er toch weer een paar laten liggen.


Nieuwsgierig? Deze meditatie opent het hartcentrum en de gevoelens van het positieve zelf. Het is een gebaar van geluk. De meditatie heeft een lange traditie en er wordt gezegd dat het werd beoefend door vele grote en wijze spirituele leiders, waaronder Boeddha en Christus. De handmudra werd een symbool voor zegen en welvaart.


Ga in kleermakerszit zitten met een rechte rug met de bovenarmen tegen het lichaam aan, de ellebogen in de zij en de armen in een hoek van 30 graden van het lichaam af.

Buig de ringvinger en pink in elke handpalm. Leg de duimen over ringvingers en pink heen om ze op hun plaats te houden. Houd de wijs- en middelvingers recht omhoog. Trek de schouders en ellebogen stevig maar comfortabel naar achteren. De handpalmen zijn naar voren gericht. Sluit de ogen.


Adem rustig en diep in en uit. Herhaal mentaal de mantra SA TA NA MA (de levenscyclus). De mantra in combinatie met de houding zorgt voor een volledige mentale balans. Ik ben benieuwd wat het jou op je pad brengt.


🙏🏻


Sat nam!

158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page